Teràpia d'adicció cocaina i altres habits amb psicòlegs de Barcelona

Teràpia d’Addicció a la Cocaïna i altres Hàbits Tòxics

En què podem ajudar-te?

La teràpia d’Addiccions té l’objectiu de deixar per fi enrere tots els problemes, les dependències i les frustracions connectades amb la teva addicció a la cocaïna o a altres hàbits tòxics.

Contacte

Què és la teràpia d’Addicció a la cocaïna o/i altres hàbits tòxics?

Les addiccions representen una de les problemàtiques que més afecten al desenvolupament d’una vida sana i equilibrada, a més d’uns dels camins terapèutics més difícils als quals enfrontar-se. Al llarg de la història recent de la psicologia s’han proposat molts paradigmes teòrics per solucionar aquests problemes, però gairebé cap ha aconseguit imposar-se sobre els altres a causa dels escassos percentatges d’èxit.
En IPITIA proposem una forma grupal, nova i eficaç d’enfrontar-se a la dificultat que suposa superar una addicció o un hàbit tòxic, sorgida arran de l’experiència terapèutica del Director del nostre Centre.
Considerem que la ment d’una persona addicta està dominada per un complex autònom (l’addicció) que per moments s’apodera completament de l’individu, fent-li sentir la urgència de realitzar una determinada conducta disfuncional. En aquests moments, la persona no funciona segons els seus paràmetres habituals, sinó que està com posseïda pel complex, que per això denominem autònom.
La finalitat d’aquesta teràpia i de la nostra metodologia no es basa exclusivament en una actuació directa sobre l´anomenat complex per intentar limitar-ho amb normes fàcils de transgredir, sinó a augmentar al màxim la consciència de l’individu, reforçar exponencialment la seva part sana, canalitzant la seva energia en reptes vitals molt concrets i significatius. El resultat d’aquest procés és que el complex, l’addicció, perd progressivament poder sobre l’individu, que ho acaba substituint per hàbits més sans i satisfactoris.

Com és el tractament d’Addiccions en IPITIA?

A partir del llibre del director del IPITIA, “Com deixar, o fer que deixin, la cocaïna” , hem desenvolupat un procediment consistent a saber per què cada persona en particular ha arribat a consumir i consumeix cocaïna. A partir d’aquí, i tenint en compte que la voluntat del pacient no és una bona aliada, tractarem de desenvolupar una alternativa vital i psíquica suficientment estimulant com perquè el “complex autònom” en el qual s’ha convertit l’addicció, a aquesta substància, a unes altres o a altres elements, comenci a disminuir progressivament fins a desaparèixer.

Tot consumidor freqüent sap que, en determinats moments, s’activa una necessitat de presa del producte més enllà de la negativa conscient d’aquest a consumir-ho. Sent aquests els moments, al costat dels de creure que per un consum mínim no passa res, els que generen major boicot en el tractament.

Aquests són els factors clau pels quals fracassen la major part de les teràpies.

En el IPITIA no treballem per donar recursos puntuals quan això ocorre i que evitin el consum, la nostra intenció terapèutica és que el cervell desenvolupi la focalització en altres elements, personalitzats i suficientment atractius a nivell vital, de tal manera que la cocaïna o altres substàncies passin a ser innecessàries de manera natural.

El tractament inclou teràpia individual i/o grupal i activitats recomanades i ofertes pel propi centre o realitzades en altres llocs més propers al domicili del pacient.

La nostra teràpia pretén intensificar el procés de recuperació de la persona.

Modalitats de teràpia per tractar la depressió

Contacte

CONTACTA AMB NOSALTRES
(+34) 935 282 353(+34) 637 669 160

o escriu-nos amb el teu número de telèfon i quan vols parlar, i et trucarm nosaltres, sense cost per tu

IPITIA NEWSLETTER

Vols rebre les notícies més rellevants del nostre centre?

T’informem de totes les novetats cada mes: noves activitats, tallers, xerrades i conferències, notícies del nostre centre, articles del nostre equip i molt més. Subscriu-te gratuïtament!

* indicates requiredPolítica de Privacitat